INCOC

INCOC on dos., pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalaisen ja ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunasen seulontaröntgenkuvien lausuntopalvelu.

INCOC on  dos., pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalaisen ja ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunasen seulontaröntgenkuvien lausuntopalvelu. Annamme Suomen Kennelliitossa tallennettavien vikojen ja sairauksien röntgenlausuntoja (selkä-, kyynär- olka- ja lonkkanivellausunnot) niille koirille, jotka eivät voi saada lausuntoa Kennelliitosta.

Tutustu palvelun käyttöohjeisiin huolellisesti. Jos tarvitset apua, tai käytöstä herää kysymyksiä, niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tiedustelut@incoc.fi tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

Ohjeita

  1. Tarkista ensin, että koira ei voi saada kyseistä lausuntoa Kennelliitosta. Jos voi, niin kuvia ei lähetetä meille.
  2. Saat omistajalta linkin, jossa on lähetelomake. Täytä siihen omat tietosi ja lataa kuvat DICOM-muodossa ja mahdolliset muut liitteet. Jos lataat vahingossa väärän kuvan, sen päälle voi ladata uuden. Muista tarkastaa ja rastittaa  tunnistusmerkintä tarkastetuksi. Sen jälkeen paina tallenna. Tallennuksen jälkeen voit poistua sivuilta.
  3. Noudata kuvausohjeita
  4. Kysy, jos jäi jotain epäselvää, tai jos röntgenkuvien sähköinen lähettäminen ei jostain syystä onnistu. Meidät tavoittaa helpoiten sähköpostilla (tiedustelut@incoc.fi).
    Kiitos yhteistyöstä!

Jos haluat koirallesi lausunnon, tilaa lausunto tästä linkistä ja täytä siihen omat ja koirasi tiedot. Tarkista kuitenkin ensin, voiko koira saada lausunnon Kennelliitosta. Jos voi, tilaa ausunto sieltä.

Tietojen tallennuksen jälkeen saat linkin lausunnon maksua varten ja linkin välitettäväksi eläinlääkärillesi. Hän täyttää linkissä olevalle lomakkeelle omat tietonsa ja lataa röntgenkuvat linkin kautta.

 

Kuvausohjeet löydät helposti Kennelliiton kotisivuilta.

Kyynärnivelen kuvausohjeet
Olkanivelen kuvausohjeet
Selkärangan kuvausohjeet

Myös aikaisemmin otettuja röntgenkuvia voi lähettää, jos niissä on vaadittavat merkinnät (päivämäärä ja tunnistusmerkintä ja puolimerkki) ja eläinlääkäri on tarkistanut tunnistusmerkinnän kuvauksen yhteydessä.
Kuvannut eläinlääkäri lähettää kuvat.

ED (kyynärnivelen kasvuhäiriölausunto) – 25.00€ (20.16€ + ALV 24.00%)
HD (lonkkanivelen kasvuhäiriölausunto) – 25.00€ (20.16€ + ALV 24.00%)
HD+ED – 50.00€ (40,32€ + ALV 24.00%)
IDD (kalkkeutuneet välilevyt) – 37.20€ (30.00€ + ALV 24.00%)
INC (kyynärnivelen inkongruenssilausunto) – 25.00€ (20.16€ + ALV 24.00%)
Kaikki lausunnot (HD,ED, OC, selkä) – 105.40€ (85.00€ + ALV 24.00%)
OC (olkanivelen osteokondroosilausunto) – 25.00€ (20.16€ + ALV 24.00%)
OC+HD+ED – 75.00€ (60.48€ + ALV 24.00%)
Selkälausunto: LTV ja SP – 37.20€ (30.00€ + ALV 24.00%)
Selkälausunto VA, LTV ja SP – 50.00€ (40.32€ + ALV 24.00%)

Tietojen tallennuksen jälkeen saat linkin verkkopankkiin lausunnon maksua varten ja linkin välitettävksi eläinlääkärillesi.

Tulokset
Tulos lähetetään sähköpostilla omistajalle ja julkaistaan näillä nettisivuilla.

Arvosteluasteikot
Käytämme Suomen Kennelliiton arvosteluasteikkoja. Löydät ne Kennelliiton kotisivuilta.

potretti Anusta ja saksanpaimenkoirasta.
  • Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalainen on tehnyt väitöskirjansa koirien perinnöllisten sairauksien röntgenseulonnasta v. 2013 ja hän on Helsingin yliopiston pieneläinradiologian dosentti ja jatkaa edelleen aktiivisesti tutkimustyötä. Anu on jo pitkään toiminut Suomen Kennelliiton röntgenkuvien lausujana. Kotona puuhaavat cavalierkingcharlesinspanieli ja kaksi karkeakarvaista kääpiömäyräkoiraa.
  • Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunanen toimii kliinisenä opettajana Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan diagnostisen kuvantamisen yksikössä, jossa hän opettamisen lisäksi tekee monipuolista käytännön työtä diagnostisen kuvantamisen eri osa-alueilla. Perinnöllisiin selkäsairauksiin liittyvä radiologinen väitöskirja on työn alla. Vilma toimii Suomen Kennelliiton röntgenkuvien lausujana. Kotoa löytyy neljä metsästyslinjaista kultaistanoutajaa, joiden kanssa hän metsästää ja myös pentueita syntyy harvakseltaan kennelnimellä Let’s.
Potretti Vilmasta ja kultaisestanoutajasta