INCOC

INCOC on  dos., pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalaisen ja ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunasen OC- ja INC-lausuntopalvelu.

INCOC on  dos., pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalaisen ja ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunasen OC- ja INC-lausuntopalvelu. 

Pyrimme vastaamaan koiran omistajien, kasvattajien ja rotujärjestöjen toiveeseen näiden lausuntojen saamiseksi. Suomen Kennelliiton hallitus on hyväksynyt olkanivelen osteokondroosin ja matalaraajaisten koirien kyynärnivelen inkongruenssin tallennettaviksi sairauksiksi  syksyllä 2016 ja Jalostustieteellinen toimikunta on hyväksynyt meidät lausunnon antajiksi keväällä 2017.  

INCOC-lausuntopalvelun avattuamme Kennelliiton hallitus poisti tämän oikeuden kokouksessaan 26.-29.4.2018. Tietotaito meillä kuitenkin on edelleen ja lausunnot julkaistaan sivuillamme avoimessa tietokonnassa. Lausuntojen tallentaminen Kennelliiton tietokantaan viivästyy, koska prosessi on keskeytetty. Lausuntomme perustuu Kennelliitossa hyväksyttyyn ohjeeseen, ja lausunnot ovat myös Kennelliiton käytettävissä. Kennelliitto ei ole vahvistanut, mille roduille INC-lausunto hyväksytään, mutta kondrodystrofisten rotujen lisäksi se on ED-lausuntoa totuudenmukaisempi pienille roduille.

INCOC

Palvelua voi käyttää koiran omistajien lisäksi myös eläinlääkärit. Tutustu palvelun käyttöohjeisiin huolellisesti. Jos tarvitse apua, tai käytöstä herää kysymyksiä, niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tiedustelut@incoc.fi tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

Tulokset ja arvosteluasteikot

Tulos lähetetään sähköpostilla omistajalle ja julkaistaan näillä nettisivuilla. Vanhat tulokset 6.2.2019 asti: Osteokondroositulokset / Inkongruenssitulokset Arvosteluasteikot löytyvät täältä.

Koiran omistajille

Jos haluat koirallesi olkanivelen osteokondroosilausunnon tai matalaraajaiselle koirallesi kyynärnivelen inkongruenssilausunnon, tilaa lausunto tästä linkistä (yläpalkin SIIRRY LAUSUNTOPALVELUIHIN -painke) ja täytä siihen omat ja koirasi tiedot.

Tietojen tallennuksen jälkeen saat linkin verkkopankkiin lausunnon maksua varten ja linkin välitettävksi eläinlääkärillesi. Hän täyttää linkissä olevalle lomakkeelle omat tietonsa ja ja lataa röntgenkuvat linkin kautta.

Kuvausohjeet löydät tarvittaessa täältä. Myös aikaisemmin otettuja röntgenkuvia voi lähettää, jos niissä on vaadittavat merkinnät (päivämäärä ja tunnistusmerkintä ja puolimerkki) ja eläinlääkäri on tarkistanut tunnistusmerkinnän kuvauksen yhteydessä.

Kuvannut eläinlääkäri lähettää kuvat.

Eläinlääkäreille

 1. Saat omistajalta linkin, jossa on lähetelomake. Täytä siihen omat tietosi ja lataa kuvat DICOM-muodossa ja mahdolliset muut liitteet. Jos lataa vahingossa väärän kuvan, sen päälle voi ladata uuden. Muista tarkastaa ja ruksata tunnistusmerkintä tarkastetuksi. Sitten tallennetaan.
 2. Noudattakaa kuvausohjeita (linkki), muista INC-lausuntorodut (linkki).
 3. Kysy, jos jäi jotain epäselvää, tai jos röntgenkuvien sähköinen lähettäminen ei jostain syystä onnistu. Meidät tavoittaa helpoiten sähköpostilla (tiedustelut@incoc.fi). Kiitos yhteistyöstä!

palvelun hinta

Lausunnon hinta on 25 € (sis. ALV 24%, 4,84€). 

Tietojen tallennuksen jälkeen saat linkin verkkopankkiin lausunnon maksua varten ja linkin välitettävksi eläinlääkärillesi. 

Mistä löydän kuvausohjeet?

Kuvausohjeet löydät helposti tästä linkistä.

TIIMI

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Lappalainen on tehnyt väitöskirjansa koirien perinnöllisten sairauksien röntgenseulonnasta v. 2013 ja hän on Helsingin yliopiston pieneläinradiologian dosentti. Hän on useiden vuosien ajan antanut Suomen Kennelliiton virallisia röntgenlausuntoja ja oli pitkään jäsenenä Kennelliiton Jalostustieteellisessä toimikunnassa ja Luusto- ja nivelsairauksien työryhmässä. Kotona puuhaavat saksanpaimenkoira ja cavalierkingcharlesinspanieli.

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Vilma Reunanen toimii kliinisenä opettajana Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan diagnostisen kuvantamisen yksikössä, jossa hän opettamisen lisäksi tekee monipuolista käytännön työtä diagnostisen kuvantamisen eri osa-alueilla. Myös Vilma antaa Suomen Kennelliiton virallisia röntgenlausuntoja ja on ollut jäsenenä Kennelliiton Luusto- ja nivelsairauksien työryhmässä. Kotoa löytyy neljä metsästyslinjaista kultaistanoutajaa, joiden kanssa hän metsästää ja myös pentueita syntyy harvakseltaan kennelnimellä Let’s.

Vilma Reunanen

Vilma Reunanen

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

INC- ja OC-lausunnot

etunimi.sukunimi@incoc.fi

 

  Anu Lappalainen

  Anu Lappalainen

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

  INC- ja OC-lausunnot

  etunimi.sukunimi@incoc.fi

   

   Lähetä viesti

   4 + 2 =

   tiedustelut@incoc.fi
   etunimi.sukunimi@incoc.fi

   Tmi Hervokki, y-tunnus 1185840-8
   Tmi KuvaVet, y-tunnus 2106546-0

   Tietosuojaseloste